Za Mamićem će se raspisati domaća i međunarodna tjeralica te uhidbeni nalog EU-a

Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savjetnika NK Dinama izdan nalog za uhićenje, osječki Županijski sud nadležnoj je policijskoj upravi dao nalog za raspisivanje domaće te međunarodne tjeralice, a za Mamićem će se raspisati i europski uhidbeni nalog, doznaje se na tome Sudu.

Glasnogovornik Suda Miroslav Rožac kazao je Hini kako je PU osječko-baranjskoj Sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 6. lipnja nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna tjeralica, s obzirom na to da je dan prije izricanja presude otišao u BiH, a temeljem koje može biti uhićen u bilo kojoj zemlji, izvan EU-a. Dodao je kako je policiji poslan i nalog za raspisivanje europskog uhidbenog naloga, u slučaju da okrivljenik zatekne u nekoj od zemalja članica EU-a.

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec rekao je Hini kako će policija, nakon zaprimanja, postupiti po sudskom nalogu i provesti mjere koje je zatražio nadležni Županijski sud.

Zdravko Mamić proglašen je nepravomoćno krivim 6. lipnja za optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz NK Dinama. Osuđen je na šest i pol godina zatvora, njegov brat Zoran na četiri godine i 11 mjeseci,  bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.