Nagodba u Agrokoru sljedećeg tjedna

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je da je nagodba u Agrokoru nešto što bitno smanjuje rizike koji bi proizašli iz stečaja te bi u tom smislu postizanje nagodbe bila dobra vijest.

Prema pisanju medija, Vijeće vjerovnika glasovat će o nagodbi u ponedjeljak poslijepodne, a ne sutra. Bude li izglasovana, u utorak će nagodba biti upućena Trgovačkom sudu. Sud onda u roku od pet do petnaet dana mora sazvati ročište na kojem će vjerovnici glasovati. Posljednji je datum do kojeg se nagodba mora poslati na sud, ako se sve želi završiti do krajnjeg zakonskog roka 10. srpnja ove godine, četvrtak 21. lipnja.

Kao što sam govorio u više navrata od početka krize, nagodba, odnosno rješenje koje ne vodi prema stečaju Agrokora i kompanija u Agrokoru, sasvim je sigurno nešto što smanjuje bitno rizike, i uklanja rizike koji bi proizašli iz jedne neuredne situacije u koju bi moglo dovesti pokretanje stečajnih postupaka. U tom smislu to bi onda bila svakako dobra vijest, kazao je Vujčić upitan za komentar medijskih napisa da je nagodba sklopljena i da će idući tjedan biti poslana na Trgovački sud.