Plenković: Sa sjednice poruke o demografskoj revitalizaciji zemlje

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković rekao je da je sjednica posvećena velikom broju zakona koje će uputiti u Hrvatski sabor.

Premijer Plenković istaknuo je dobre vijesti Eurostata vezano za pozitivne stope kad je riječ o zapošljavanju u prvom tromjesečju. Hrvatska je uz Rumunjsku i Maltu među onima kojima taj postotak raste najbrže u prvom tromjesečju, rekao je.

Osvrnuo se i na vrlo dobre sastanke prošloga tjedna s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i središnju Aziju.

Što se tiče današnjih točaka, premijer je rekao da Zakon o doplatku djece šalju u drugo čitanje -  to je još jedna važna poruka Vlade RH da želimo proširiti broj djece ovom izmjenom zakona. Još oko 154.000 djece bit će obuhvaćeno dječjim doplatkom, i time šaljemo snažnu poruku koliko želimo pridonijeti demografskoj revitalizaciji zemlje.

Druga točka je dopuna zakona o subvencioniranju stambenih kredita. Novih 40 milijuna kuna u ovoj godini i novo povećanje u idućoj godini. Dobri rezultati koje je ova mjera polučila već prošle godine pokazuje na cjelovitost aktivnosti koju Vlada želi učiniti u području demografske revitalizacije,
rekao je Plenković. Dodao je i kako mu je drago da idu i s cijelim paketom reformi u pravosudnom sustavu, koji će omogućiti i brže rješavanje zaostalih predmeta i smanjivanje broja sudova.