Klub zastupnika SDP-a prihvatio ostavku Marasa

Klub zastupnika SDP-a prihvatio je neopozivu ostavku Gordana Marasa na mjesto potpredsjednika Kluba, koju je podnio još 7. svibnja zbog, kako je tada objasnio, neslaganja s duboko nedemokratskom logikom koja dobiva prostor u SDP-u.

Nakon sjednice Kluba Maras je pak poručio da je ostavku podnio jer klijentelizam i oportunizam razaraju SDP. Iz svakih unutarstranačkih izbora zadnjih godina smo izašli slabiji, a ne jači, ali od te me spoznaje više smeta što ne postoji volja u vodstvu SDP-a da se to promijeni i da se konačno počnemo baviti problemima građana i interesima naše zemlje, a ne očuvanjem pozicija unutar stranke. S takvom politikom SDP nema perspektivu, izjavio je Maras novinarima.

To je razlog, kaže, zašto se odlučio kandidirati za čelnika zagrebačkog SDP-a. Protekle nedjelje u drugi krug stranačkih izbora u Zagrebu ušli su Denis Hrestak s 38,77% glasova i Maras s 28,07% glasova.

Zagrebački SDP-ovci u drugom krugu mogu pokazati da žele promjene, istaknuo je ustvrdivši da je to za SDP biti ili ne bitiPozivam sve da izađu na izbore. Ovo je posljednja prilika da pokažemo građanima da klijentelizam i oportunizam u SDP-u ne prolazi, rekao je Maras kojega u nedjelju očekuje finalni obračun s Hrestakom, kojega smatraju kandidatom šefa SDP-a Davora Bernardića.