Trgovački sud zakazao ročište za glasanje o nagodbi za 4. srpnja

Trgovački sud u Zagrebu zakazao je ročište za glasovanje vjerovnika o nagodbi Agrokora za srijedu 4. srpnja u 8,00 sati, i to u Košarkaškom centru Dražen Petrović (Cibona).

Ukoliko se ročište ne dovrši dana 4. srpnja ili se iz bilo kojeg razloga ne održi toga dana ili bude odgođeno, odmah se određuje održavanje ročišta ili nastavka ročišta za slijedeći dan - 5. srpnja u isto vrijeme, te zbog istih razloga i eventualno za 6. srpnja u 8,00 sati, stoji u zaključku Trgovačkog suda.

Na ročište za glasovanje o nagodbi se pozivaju svi vjerovnici, članovi privremenog vjerovničkog vijeća i izvanredni povjerenik Agrokora. Predmet ročišta je glasovanje o nagodbi usuglašenoj između izvanrednog povjerenika i privremenog vjerovničkog vijeća, objavljenoj na e-oglasnoj ploči Trgovačkog suda 20. lipnja.

Zbog velikog broja vjerovnika i tražbina, glasovanje se na ročištu neće vršiti dizanjem ruke ili prozivanjem, već putem za tu svrhu oformljene mobilne aplikacije naziva 'm2voting' dostupne na Google play i Apple store, stoji u odluci suda.

Trgovački sud u svom zaključku navodi i da pravo glasa imaju svi vjerovnici čije su tražbine utvrđene i to u visini nenamirenog dijela tražbine. Pravo glasa nemaju vjerovnici koji su u cijelosti namireni niti vjerovnici u onom dijelu tražbine u kojem su djelomično namireni niti povezane i ovisne osobe nad kojima se provodi postupak izvanredne uprave.

Nadalje, vjerovnicima osporenih tražbina će se priznati pravo glasa ako se na ročištu za glasovanje o nagodbi izvanredni povjerenik i nazočni vjerovnici s pravom glasa tako sporazumiju. Ako se sporazum ne može postići, o tome odlučuje sud na ročištu rješenjem protiv kojeg nije dopuštena posebna žalba. 

Stoga Trgovački sud poziva te vjerovnike da pristupe na ročište da bi im se moglo priznati pravo glasa uz navedene uvjete.