Argentina plače, a poteze Vatrenih hvalili i susjedi

"Modrić zasjenio Messija!" "Hrvatska ponizila Argentinu!" "Maradona u suzama!" To su samo neke od naslovnica svjetskih medija koji su veliku pozornost posvetili jučerašnjoj pobjedi Hrvatske reprezentacije nad reprezentacijom Argentine.

Na prepunim trgovima Buenos Airesa suze se nisu skrivale. Razočaranje golemo. Jer vatrena je Hrvatska doslovno razbila argentinski nacionalni ponos. Argentinske naslovnice vrište o nacionalnoj sramoti. Katastrofa, najdulja noć, ničija ekipa - samo su neki od naslova. I na televiziji muk. Usred programa uživo minuta šutnje.

Osvajač svjetske titule 1978-me i nekadašnji trener Dinama Osvaldo Ardiles poručuje - danas više ne znači da si velik igrač ako dolaziš iz Argentine. I legendarni mali zeleni, Diego Armando Maradona, bio je jasan - Modrić je bio savršen.

Isto o Vatrenima pišu diljem svijeta. Čak je komentator na srpskoj nacionalnoj televiziji, čini se, uživao, u potezima Vatrenih. Mediji naklonjeni srbijanskom predsjedniku Vučiću odmah su se žestoko okomili na komentatora koji je pohvalio bolju momčad. A nije bio jedini. Svijet je jučer slavio Vatrene, u čiju je čast u Dubaiju i jedna od najvećih zgrada na svijetu jučer obukla kvadratiće.