Španjolska NGO spasila 59 migranata na Sredozemnom moru

Španjolska nevladina organizacija objavila je da je na Sredozemnom moru spasila 59 migranata koji su krenuli iz Libije i da njihov brod sada plovi prema Barceloni nakon što je talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini isključio svaku mogućnost da pristane u nekoj talijanskoj luci.

Španjolska nevladina organizacija Proactiva Open Arms je na Twitteru objavila da njihov brod sa 59 migranata plovi prema "sigurnoj luci".

Tijekom večeri je NGO objavila da je dobila odobrenje da brod pristane u Barceloni, dodajući da će to vjerojatno biti u srijedu. Unatoč preprekama, nastavljamo štititi živote nevidljivih ljudi. Njihove priče o tome kroz što su prolazili u Libiji su zastrašujuće, ističe Proactive Open Arms.

Salvini je pak na Facebooku objavio da je brod Proactiva Open Armsa stigao do plovila na kojem su migranti prije libijske obalne straže, a unutar zone libijske obalne straže. Dan ranije je talijanski ministar upozorio da će talijanske luke biti zatvorene cijelo ljeto za NGO-e koji spašavaju migrante na Sredozemnom moru.
[EMBED:https://twitter.com/AFP/status/1013154465669681153]