Bernardić: Problemi s Agrokorom tek počinju

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je novinarima kako problemi s Agrokorom tek počinju jer proces restrukturiranja još nije ni počeo niti je kompanija počela vraćati svoje dugove, a na kraju će, kao i obično, sve loše poteze Vlade platiti hrvatski građani.

Da je prihvaćen naš plan koji smo predlagali dva puta, Agrokor bi već bio u procesu restrukturiranja, a radna mjesta bila bi spašena, ustvrdio je predsjednik SDP-a dodajući kako će se "još dugo vući repovi, jer sad je potpuno jasno da se promijenila vlasnička struktura".

Vlasnici su uglavnom strane banke i fondovi, dok je većina hrvatskih proizvođača "izvisila". To je stvarni epilog priče koja će vjerojatno još dugo trajati po sudovima, što su najavili brojni hrvatski proizvođači, a nešto je o tome rekao i sud odlukom da nije bio ravnopravan status svih vjerovnika, rekao je Bernardić novinarima u Novinarskom domu.

Mi u SDP-u, ali ni hrvatska javnost, nećemo zaboraviti na najveću korupcijsku aferu u povijesti Hrvatske, na izvlačenje više od 500 milijuna kuna na savjetničke usluge, zbog čega je morala otići Martina Dalić, što je priznao i premijer Plenković kada je te iste savjetnike pozvao da vrate novac, istaknuo je predsjednik SDP-a.