Marić i Barišić potpisali ugovor o darivanju Crkvi nekretnine na Dračevcu od 84 mil. kn

Ministar državne imovine Goran Marić i nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić potpisali su ugovor kojim država daruje Katoličkoj crkvi nekretnine vrijedne 84 milijuna kuna. Riječ  je o nekretninama bivše vojarne Dračevca, na površini od gotovo 31.000 m2. 

Ugovor je potpisan dva mjeseca nakon odluke Vlade na sjednici u Splitu 4. svibnja po kojoj se dio bivše vojarne Dračevca daruje Splitsko-makarskoj nadbiskupiji za potrebe osnutka Katoličkog odgojno-obrazovnog centra.

Katolički odgojno-obrazovni centar u Dračevcu, osim osnovne škole, imat će i dječji vrtić s posebnom jedinicom za djecu s posebnim potrebama te srednju školu i druge sadržaje koji će ga učiniti suvremenim. Planirana je, kako je navedeno, i gradnja sportske dvorane, vanjskih igrališta, kuhinje i menze za cjelodnevni boravak djece i mladih te kuhinje koja će opskrbljivati Caritasovu pučku kuhinju i njezine korisnike. Ovaj moderni kamp će biti cjelogodišnja oaza, kako za učenje, tako i za rekreaciju, sport i susrete mladih, navodi se u pisanom materijalu o tome budućem centru.

U bivšoj vojarni Dračevcu godinama je smješten splitski Općinski sud, a ministar Marić je rekao kako su u tijeku aktivnosti da se pronađe novi prostor u koji će biti premješten.