Kad Hrvatska slavi

Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije i ulazak u polufinale SP-a izvukli su u noći sa subote na nedjelju brojne hrvatske građane na ulice i gradske trgove, a posebno je bilo živo u Splitu gdje se doslovce slavilo na sve strane, pa i na festivalu Ultra Europe.

Brojni su navijači u Splitu utakmicu gledali u fan-zonama i gradskim kafićima, no nakon što su Vatreni penalima izborili pobjedu, slavlje je počelo na sve strane. Brojni su navijači izašli iz stanova i kuća s kapama, šalovima, dresovima reprezentacije i zastavama pjevajući i slaveći pobjedu.

Posebno zanimljivo bilo je na stadionu Poljud i oko njega gdje su djelatnici brojnih hitnih službi koje su vodile brigu o sigurnosti na festivalu Ultra Europe, utakmicu gledali na mobitelima. Pritom su bučno slavili svaki gol da bi im se u navijanju, a poslije i u slavlju pridružili i brojni partijaneri iz svih dijelova svijeta.

Taksisti, kojih je u to vrijeme bilo na desetke oko stadiona, zbog pobjede su trubili te su im se u tome pridružili i drugi vozači.

Slična je atmosfera bila i na ulicama drugih hrvatskih gradova, a objave na društvenim mrežama prikazuju velika slavlja u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Zadru i drugdje najčešće uz opis "Hrvatska gori".