Premijer Plenković u srijedu na polufinalu između Hrvatske i Engleske

Premijer Andrej Plenković u srijedu će u Moskvi navijati za "vatrene" u polufinalnoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Engleske, potvrđeno je iz Banskih dvora.

S velikim veseljem idemo na polufinale u Moskvu, poručuju iz Vlade podsjećajući na ranije izjave premijera Andreja Plenkovića u kojima je obećao odlazak na polufinalnu utakmicu ako hrvatska reprezentacija pobijedi u četvrtfinalu domaćina Rusiju. Detalje će Banski dvori objaviti u ponedjeljak.

Plenković je Vatrenima čestitao i putem Twittera:U svom petom nastupu na svjetskim nogometnim prvenstvima reprezentacija Hrvatske je po drugi puta u povijesti izborila mjesto u polufinalu. Prvi puta među četiri najbolje reprezentacije svijeta plasirala se u svom prvom nastupu na SP prije 20 godina u Francuskoj kada je osvojila treće mjesto.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pratila je jučerašnju utakmicu između Hrvatske i Rusije na stadionu u Sočiju. Nakon pobjede posjetila je igrače u svlačionici i proslavila s njima ulazak u polufinale.