Matteoni: Utakmica s Engleskom bit će najteža jer je ulog najveći

Odbrojavamo do srijede i polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva, sraza moćnih Vatrenih i Gordog Albiona. Gosti "Teme dana" bili su Ana Muhar, dopisnica Jutarnjeg lista iz Londona, i Robert Matteoni, novinar Sportskih novosti.

Muhar je rekla kako je u Engleskoj atmosfera sjajna jer ipak je to domovina nogometa. U Londonu se pratila svaka utakmica. Svi imamo prijatelje, susjede ili kolege podrijetlom iz raznih država pa smo zajedno navijali, veselili se i plakali.

Dodala je da su Englezi vrlo, čak i suviše, samouvjereni, što bi moglo ići nama u korist. Vesele se što ne moraju igrati protiv Rusa i čini se da se previše ne boje. Jedinim ozbiljnim protivnikom smatraju Luku Modrića.

Osvrnula se i na Brexit. Rekla je kako smatra da bi, da je referendum danas, rezultat bio drukčiji. Općenita atmosfera mnogo je manje entuzijastična nego što je bila prije.  

Matteoni je naglasio da reprezentativci Engleske i njihov izbornik uglavnom razgovaraju u hvalospjevima o vrijednosti hrvatske reprezentacije jer je to objektivno stanje stvari na terenu. Volio bih da Englezi kao reprezentativci  podcijene hrvatsku reprezentaciju jer bi nam to olakšalo put prema finalu.

Istaknuo je da će ova utakmica s Engleskom biti najteža do sada jer je ulog najveći. Ulazak u finale Svjetskog prvenstva nešto je što se događa jednom ili dvaput u povijesti. Za Hrvatsku je ovo iznimna prilika, kao i za Engleze koji već jako dugo nisu napravili veći svjetski iskorak u nogometu.