Utakmicu na HRT-u pratilo više od 2 mil. gledatelja

Veličanstvenu pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom sa 2:1 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji u srijedu  navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratilo je 2.053.241 gledatelja (RCH), pokazuju  podaci o gledanosti.

O velikom zanimanju za ovaj dramatičan susret u kojem je Hrvatska po prvi puta u povijesti izborila nastup u samom finalu Svjetskog prvenstva govori i podatak kako je utakmicu gledalo gledalo čak 81% svih onih koji su bili pred malim ekranima (SHR).

Udio u gledanosti  Drugog programa HTV-a udarnom terminu od 19 do 23 sata jučer je iznosio nevjerojatnih 73%, ili gotovo tri četvrtine svih televizijskih gledatelja.

Pored toga, nekoliko stotina tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem interneta, čime je ukupna gledanost utakmice još i veća.

Sljedeći, ujedno i posljednji  nastup izabranika Zlatka Dalića bit će protiv Francuske u nedjelju  15. srpnja u 17.00 sati u Moskvi, kada će se Hrvatska boriti za titulu prvaka svijeta.