Vatrenima se priprema svečani doček

Zlatni ili srebrni, Vatreni će biti dočekani kao heroji. U Zagrebu je najavljeno veliko slavlje za ponedjeljak u 14.30 sati,  kada bi trebali stići na glavni zagrebački trg na kojem se očekuju deseci tisuća ljudi. Svi oni koji ne budu mogli doći, prolazak Vatrenih od zračne luke do glavnoga trga moći će pratiti na HRT-u.

Oko 20 naših reportera bit će raspoređeno uzduž cijele trase kojom će proći otvoreni autobus s Vatrenima. Njihov doček, jednu od najvažnijih predstava u novijoj hrvatskoj povijesti, režirat će Krešimir Dolenčić.

Težak je novinarski kruh - Andrej dobio pusu!


Na doček će doći ljudi autobusima iz cijele zemlje pa su za njih osigurana posebna parkirališna mjesta na Zagrebačkom velesajmu i besplatan gradski prijevoz - do Glavnog kolodvora. HŽ će pak svim putnicima dati 50% popusta na voznu kartu za Zagreb iz bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj. Kako se očekuje više od 100 tisuća ljudi, intenzivno se radi i na sigurnosnim mjerama.

Prema najavi iz Ureda predsjednice, predsjednica će na Pantovčaku u 17.30 uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.

Utakmicu u nedjelju gledajte na HRT-u 2 od 16.50.

Veličanstvenu pobjedu Hrvatske nad Engleskom s rezultatom 2:1 u srijedu navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratio je 2.053.241 gledatelj, pokazuju  podaci o gledanosti. 

Premijer Andrej Plenković pozvao je poslodavce da zaposlenicima omoguće dolazak na doček.