Javni prijevoz u Zagrebu danas besplatan

U Zagrebu će zbog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije javni prijevoz do kraja dana biti besplatan, kao i parkiranje osobnih vozila na parkiralištima Gredelj-Strojarska i Paromlin.

"U čast Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kojoj se u metropoli priprema veličanstven doček, odlukom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića javni će prijevoz u Zagrebu večeras od ponoći pa sve do kraja sutrašnjega dana biti u potpunosti besplatan", stoji u priopćenju iz Gradske uprave.
Time se, ističu, dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u Zagrebu.

Zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, iz Gradske uprave apeliraju da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom.
Posebna parkirališna mjesta, osobito za autobuse, osigurana su na zapadnoj i istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, odakle će voziti izvanredna linija ZET-a do terminala Glavni kolodvor.

Parkiranje osobnih vozila bit će besplatno na parkiralištu Gredelj-Strojarska, gdje je raspoloživo 500 parkirališnih mjesta, kao i na parkiralištu Paromlin, s također više od 500 mjesta te ispred Robnih terminala na Jankomiru.