Svjetski mediji suglasni: Hrvatska je bila hrabra, ali jučer nije bio njezin dan

Vodeći svjetski mediji suglasni su u jednome - hrvatska nogometna reprezentacija jučer je bila hrabra, ali to ipak nije bio njezin dan.

New York Times piše da su hrvatski nogometaši u tri utakmice igrali produžetke, a u dvije su odlučivali jedanaesterci. U nedjelju su igrali bolje i borili su se do posljednjeg zvižduka sudaca.

Hrvatska je pokazala neuništiv duh u jednom od najuzbudljivijih finala svjetskih prvenstavau kojem je postignuto najviše pogodaka od 1966., piše BBC. Dodaje da je utakmica u Moskvi bila najdramatičnija na cijelom prvenstvu, prepuna obrata i iznenađenja.

Daily Mirror navodi da je pobjeda Francuza 'slomila srca Hrvata'.

Guardian dodaje da su Francuzi došli do drugog naslova svjetskih prvaka pobjedom protiv hrabre Hrvatske.

Španjolska Marca konstatira da je dvojac iz veznog reda Hrvatsku doveo tamo kamo nitko nije očekivao te dodaje da Modrić i Rakitić zaslužuju mjesto u povijesti hrvatskog nogometa. El Mundo dodaje da su Francuzi 'zamrznuli hrvatski zamah' i tako osvojili svjetski kup.

Dopisnik Berliner Zeitunga navodi da se nakon posljednjeg zvižduka na Svjetskom prvenstvu na glavnom trgu u Zagrebu u zrak vinulo oko 200 tisuća ruku i počelo je slavlje. Iako je Hrvatska izgubila, stvorila je jedinstveni osjećaj sreće.

I mediji iz regije komentirali su jučerašnji finale u kojem je Hrvatska poražena i morala se zadovoljiti naslovom viceprvaka. Svi zaključuju da je to bila čudesna utakmica, najbolja na cijelom prvenstvu.