Booking.com raskida suradnju sa zadarskim iznajmljivačem

Iz međunarodnog servisa Booking.com su reagirali na diskriminirajuće ponašanje vlasnika apartmana u Zadru koji je odbio primiti gosta zato što je homoseksualac, te poručuju da će s tim iznajmljivačem raskinuti suradnju, a gostu pokušavaju pronaći alternativni smještaj. "Ne toleriramo niti jedan oblik diskriminacije: prekidamo suradnju s tim iznajmljivačem!", navodi se u očitovanju Booking.coma, prenosi Zadarski.hr.Reakcija je uslijedila nakon što je jedan vlasnik apartmana u Zadru otkazao smještaj, rezerviran preko Booking.coma, gostu iz Brazila  s obrazloženjem da "ne primaju homoseksualce".

Ako saznamo da na našoj stranici postoji vlasnik smještajne jedinice koji je uključen u diskriminirajuće ponašanje, mi prekidamo suradnju s tim iznajmljivačem i uklanjamo njegovu smještajnu jedinicu s naše stranice, poručuju iz Booking.coma.

Podsjetimo, Fabiano Vallim je rezervirao smještaj u Zadru preko servisa Booking.com. Vlasnik apartmana u Zadru ga je odbio jer je homoseksualac.

Stigla mu je odbijenica sljedećeg sadržaja: "Odbijeni ste. Ne primamo gejeve. Otkažite svoju rezervaciju."

Vallim, koji je na odmor planirao stići sa suprugom, na poruku mu je odgovorio.

"Dragi Tomislave Gospić, iznenadio me vaš nepristojan odgovor na moju rezervaciju. Homofobno ponašanje poput vašega trebalo bi biti zabranjeno u čitavom svijetu. Ali, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam kako ćete razumjeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30. kolovoza jer to je moj dogovor sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti.

Oduvijek slušam vrlo lijepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi ne biste bili dio toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio."

Brazilac je neugodnu korespondenciju podijelio sa svojim pratiteljima na Twitteru, što je, barem prema trenutačnim reakcijama komentatora, poprilično osramotilo Hrvatsku i naš turizam.

Kada su s portala Zadarski.hr nazvali broj spornog hotelskog smještaja, javio se vlasnikov sin Aleksandar, koji im je objasnio kako je on upravo na putu i ne zna o čemu je riječ.

Objasnili su mu, na što je komentirao da su “imali negativna iskustva s homoseksualcima iz Slovenije, koji su u hotelu orgijali i ostavili velik nered, nakon čega su odlučili da neće više primati homoseksualce”.

Upitali su ga što bi bilo da su heteroseksualci to isto napravili. Zatečeni momak im je zatim bez odgovora uljuđeno dao kontakt svojega oca.

"Siesta mi traje do 17 sati, nemojte me maltretirati" rekao im je Tomislav Gospić i poklopio slušalicu.

Kad su ga opet nazvali začudio se što se o tome uopće piše, rekavši da ga “Twitter i mediji uopće ne zanimaju” te da “on ima pravo na svoj život i svoje odluke”.

"Ovi što pišu po Twitteru samo potvrđuju da sam ja u pravu" kazao je uvjereno Gospić i poklopio slušalicu.

Apartman Identity više nije moguće rezervirati putem stranice Booking.com, ali ga je i dalje moguće rezervirati preko stranice Airbnb.

Cijena noćenja je 1000 kuna, a apartman ima objavljen i kućni red.
Kućni red apartmana Identity:

Nije sigurno ili prikladno za djecu (0 – 12 god.)
Zabranjeno pušenje
Nije prikladno za kućne ljubimce
Zabave i događaji zabranjeni
Vrijeme dolaska je bilo kad nakon 15:00

Diskriminacija, ali i loša poslovna odluka