Milan Bandić obišao Kozari puteve

Vrijeme je godišnjih odmora, no zagrebački gradonačelnik Milan Bandić "razletio" se na sve strane. Dovoljno da se novinari upitaju što to Bandić sada namjerava.. I danas je spremno izašao pred kamere - tijekom posjeta Kozari puteva - gdje je nakon nekoliko godina konačno sanirano divlje odlagalište.

Kozari putevima ponovno je bilo zanimljivo. Nakon što se ondje prije tri dana dogodio izgred u kojem je Sulejman Beriša, stanovnik koji ilegalno prikuplja otpad ispred svoje kuće pred Bandićem prijetio samoubojstvom - danas je promijenio priču. "Ja sam od rođenja na tom smetištu, živim od smeća, spavam u smeću, jedem od smeća, i sve. Al zdraviji sam sto puta neg svi ostali, možemo na sve pretrage otići", kaže Beriša. Nastavlja kako ne može protiv glavnih i kako poštuje da ima jačih od jačega.

To što je u svojem dvorištu pokrenuo "posao" i naplaćivao odlaganje otpada opravdavao je time što nekako mora prehraniti 12-eročlanu obitelj. A čini se da će proći bez sankcija. Zagrebački gradonačelnik odgovara kako Sulejmana treba educirati. "Svatko može pogriješiti, sklonili smo to, čovjek neće imati nikakvih posljedica, ali to neće raditi više. Jeste ga pitali za zdravlje. Neki dan je tvrdio da si je ruke razrezao", kazao je Bandić novinarima.

Iako se znojio na podnevnom suncu, Bandić nije bježao od novinarskih pitanja, pa tako ni od onih o predsjedničkim ambicijama. Preznojavanje na vrelom zagrebačkom asfaltu dio je uobičajenog Bandićevog radnog dana. A sudeći prema izborima 2009.-e, prva naznaka mogućnih ponovnih predsjedničkih ambicija bit će širenje terenskih aktivnosti sa Zagreba - na cijelu Hrvatsku.

Tijekom obilaska Kozari puteva Bandiću su stanovnici predbacili da se pored dječjeg igrališta još uvijek nalazi azbest. A posebno ga je 'naljutilo' opetovano pitanje 'gdje je završio glomazni otpad iz Sulejmanovog dvorišta'.