Prosvjedovali pulski taksisti

Pulski taksisti danas su laganom vožnjom u koloni kroz središte grada upozorili na katastrofalne uvjete kojima su izloženi u svom radu. Usvajanjem novog zakona došla je i konkurencija i to posve nelojalna, drže pulski taksisti.

"Aplikacija, onda kažu aplikacija. Kad im dođe do Rovinja 1800 kuna, to nikad nijedan taksist u Istri nije naplatio, nikad u životu, njihova aplikacija je" rekao je jedan od taksista.

Ljuti su i na resornog ministra Olega Butkovića, spominju korupciju i mito, jer po novom zakonu dovoljno je osnovati jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za 10 kn, teoretski unajmiti stotinu vozila s vozačima i svima drugima oduzeti posao u gradu.

Stoga upozoravaju da ovako više ne može, danas su u Puli stvorili gužvu u prometu svojom vožnjom u koloni kroz središte grada a već sutra najavljuju nove akcije.

"Ovaj zakon je da vam ukratko objasnim, ljudi otvaraju firmu, bez auta, napravi zakup vozila sa 600 auta, vozi mu 600 neprijavljenih vozača, čovjek nikad ne uđe u sustav PDV-a, kad uđe, on ga samo zatvori i otvori drugi, nit plaćaju porez, nit plaćaju ništa" kažu taksisti.

Možda i zakrčenjem prometa na Istarskom ipsilonu, ali zbog policije ne žele ulaziti u detalje. Sama policija zasutavila je kolonu u središtu Pule i sve sudionike legitimirala, pa su baš zbog te intervencije policije nastale gužve, jedinstveni su pulski taksisti.

"Policijski službenici su odmah otišli na teren i preusmjerili taksi vozila prema Giardinima kako bi se spriječilo ometanje prometa na rivi gdje je promet puno gušći. Vozači su postupali prema uputama policije i promet je vrlo brzo normaliziran" rekla je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.