Gradonačelnik Zaprešića: Ovaj nemili događaj pokazao je da trenutni koncept ne funkcionira

"Na području Zaprešića i zaprešićkog kraja u toku dana jedan je doktor u smjeni, a po noći su dva. Nažalost, ovaj nemili događaj pokazao je da ovakav koncept organizacije Hitne medicinske pomoći nije dobar", izjavio je za HRT gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

"Nažalost, grad Zaprešić i ja nemamo ingerencije u sustav i organizaciju. I ostatak Hrvatske ima sličnu situaciju", pojasnio je.

"Zakon je donesen 2011. i mi smo upozoravali da nije dobar i da je ovakva organizacija nedovoljna. Nažalost, dogodio se ovaj incident i jedan mladi život je ugašen. Nadam se da će to potaknuti mjerodavne na promjenu zakona", dodao je. "Nemamo ingerenciju nad sustavom organizacije. Ono što mi činimo je da sufinanciramo. Sufinanciramo nabavu vozila, rad ljekarni 0-24. Grad je dodatno kupio upravo defibrilatore koji se postavljaju na javnim mjestima u Zaprešiću. Ali u sustav organizacije, po sadašnjem zakonu, ne možemo utjecati", istaknuo je.

Zaprešićki gradonačelnik rekao je da pitanje samog funkcioniranja i način kako je Hitna došla do unesrećenog ne može komentirati. "Mi smo uputili, kao Grad, pisani zahtjev da nam se pojasni način izlaska na teren. Ponavljam, ovakav koncept organizacije hitne pomoći nije dovoljno dobar", poručio je.

"Na području Zaprešića i zaprešićkog kraja u toku dana jedan je doktor u smjeni, a po noći su dva. Nažalost, ovaj nemili događaj pokazao je da ovakav koncept organizacije Hitne medicinske pomoći nije dobar", komentirao je za HRT gradonačelnik Turk.