Orban: Mađarska će poduzeti pravne korake glede odluke EP-a

Mađarska vlada odlučit će o pravnim koracima glede odluke Europskog parlamenta protiv te zemlje zbog ignoriranja demokratskih standarda, rekao je premijer Viktor Orban.

Europski parlament glasovao je u o sankcioniranju Mađarske zbog ignoriranja pravila EU-a o demokraciji, građanskim pravima i korupciji.

Orban je za državni radio rekao kako očekuje "ozbiljnu pravnu raspravu" o odluci.

Orban, jedan od najžešćih protivnika imigracije, primijetio je da su, s obzirom na to da se europski izbori održavaju sljedeće godine, dani Parlamenta u sadašnjem sazivu odbrojeni.

Također, kritizirao je njemačku kancelarku Angelu Merkel, nakon što je apelirala da države EU-a osiguraju da Frontex ima dovoljnu snagu da zaustavi ilegalnu imigraciju, u skladu s planovima Europske komisije.
"Znači, plan je da se Mađarskoj, ako ne može biti prisiljena da pusti migrante k sebi, moraju ukinuti prava da zaštiti svoje granice", rekao je Orban.

Oni žele iz Bruxellesa poslati plaćenike i onemogućiti našim sinovima da štite granice, rekao je. "Ne smijemo imati nikakve iluzije, pustit će da migranti uđu", dodao je Orban.