Sastanak SDP-ovaca zbog Davora Bernardića

Članovi Predsjedništva SDP-a okupili su se na sastanku na tajnoj lokaciji izvan Zagreba. Uže vodstvo stranke, koje je do sada podržavalo Davora Bernardića, tražilo je da dobrovoljno odstupi. Na sastanak je došao i sam Bernardić, no prema neslužbenim informacijama, sve je završilo bez rezultata. Nastavit će se, doznajemo, u nedjelju. A za ponedjeljak je zakazana zajednička sjednica Predsjedništva stranke i Kluba zastupnika koju je sazvao Bernardić.

Kako je HRT ranije najavio, danas je održan sastanak članova Predsjedništva SDP-a koji su do sada slovili kao "predsjednikovi ljudi". Na sastanku je bilo uže vodstvo stranke, koje je do sada podržavalo Davora Bernardića, i trebalo zatražiti od šefa SDP-a da dobrovoljno odstupi.

S Iblerova trga javila se za središnji Dnevnik HRT-ova Tatjana Munižaba koja SDP prati godinama, ali prvi put otkako ga prati, kaže, dogodilo se da su SDP-ovci uspjeli neku informaciju zadržati u tajnosti. Iako ne u cijelosti - HRT naime doznaje da sastanak nije održan u Zagrebu, nego u njegovoj blizini. Počeo je u 17 sati i na njega se odazvala većina onih koji su pozvani. Ondje ih je bilo osam ili devet, a pozvani su bili i svi članovi Predsjedništva koji nisu pripadnici tzv. pobunjeničke skupine.

Ondje je bio i dvojac koji je dobio naziv "autori projekta Davor Bernardić" - Zlatko Komadina i Rajko Ostojić. Sastanku je nazočio i Davor Bernardić, koji se odazvao pozivu svojih kolega koji su donedavno bili na njegovoj strani.

Neslužbeno doznajemo da je nezahvalna dužnost da pokrene priču odlaska Davora Bernadića pripala Ivi Jelušiću i on je navodno igrao na kartu zabrinutosti za stranku i raspoloženja javnosti, odnosno javnoga mnijenja prema kojemu, ako je suditi prema anketama, gotovo nitko ne vjeruje u budućnost SDP-a s Davorom Bernardićem na čelu.

Ako je suditi po Bernardićevim zadnjim medijskim istupima, onda gotovo nitko od sudionika sastanka ne vjeruje da će on dobrovoljno otići. No, pretpostavka je da, ako Bernardić inzistira na zadržavanju pozicije predsjednika stranke, da riskira raspuštanje Kluba zastupnika SDP-a.