Nevrijeme u Dubrovniku - u tri sata palo 259 litara kiše po četvornom metru

Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i obilnom kišom pogodilo je noćas Dubrovnik. Prema podacima DHMZ-a, u samo tri sata palo je 259 litara kiše po četvornome metru, što je prouzročilo prodor vode u objekte i stambene prostore te poplavilo neke prometnice na dubrovačkom području. Zamutila se rijeka Ombla i voda nije za piće.

Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je više dojava građana o prodoru vode u objekte i stambene prostore te o odronima na prometnicama, a Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci od 4 do 7 sati imala je 30 intervencija ispumpavanja.

Zbog vode na kolniku zatvoren je dio državne ceste DC420 Sustjepan - luka Gruž na predjelu Kantafiga, a obilazak je preko autobusnog kolodvora. U Župi dubrovačkoj su odroni i poplavljeni dijelovi na državnoj cesti D-8.

Vodovod Dubrovnik izvijestio je kako je na izvorištima Ombla, Zavrelje 1 i Račevica zabilježena povišena mutnoća vode. Tijekom dana u vodoopskrbnim mrežama Dubrovnika te dijela Župe dubrovačke očekuje se mutnoća iznad dopuštenih vrijednosti. Takva voda ne preporučuje se za piće.