Kako pripremiti 'orade na gradele'
Novigrad u Istri prigrlio je našu ekipu svojim mirom i gostoprimstvom. To ribarsko mjestašce s godinama je preraslo u poznato turističko odredište. Ljeti vrvi događanjima, no u jesen zablista svom svojom ljepotom i jednostavnošću života. Ribarska je lučica pravo mjesto za njegovu spoznaju.
Tradicionalno ondje se najviše izlovljavaju školjke. No ni ribe ne manjka. U vrijeme našega posjeta sreća je ribarima bila naklonjena pa je i ulov bio izdašan.
Brodice pune raznovrsne ribe - pravo mjesto za odabir plavoga recepta. Riba je pripremljena u jednom od najstarijih novigradskih restorana.
Za "orade na gradele" potrebno je:
- 1-1,5 kg orada
- biljno ulje
- maslinovo ulje
- sol
- limun
- peršin.
U slast!
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!