Počelo suđenje Bandiću i ostalima u slučaju Agram

Čitanjem Uskokove optužnice na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suoptuženicima u aferi Agram. Kao i njegovi suoptuženici, Bandić je rekao kako se ne osjeća krivim ni za jednu točku optužnice.

- Suđenje Bandiću za aferu 'Agram' počinje 11. listopada
- Još jedno priznanje krivnje u aferi 'Agram'
- Bandiću sud odblokirao imovinu u slučaju Agram 
- Podignuta optužnica protiv Bandića i ostalih u aferi Agram 

Optužnica zagrebačkog gradonačelnika i njegove suradnike i poslovne partnere tereti za navodne nezakonitosti 'teške' preko 25 milijuna kuna.

Uskok Bandića tereti za sporne donacije u predsjedničkoj kampanji, pogodovanje Pripuzovom CIOS-u te Mihaljevićevoj tvrtki Bramgrad, trgovanje utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, ali i nezakonito korištenje službenih gradskih automobila u privatne svrhe.

Istraga protiv Bandića u međuvremenu je proširena i nakon što je Vida Demarin, kao predsjednica upravnog vijeća Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, istražiteljima ispričala da ju je Bandić u dva navrata nagovarao da promijeni iskaz i potpiše dokument neistinita sadržaja.

Tijekom jednosatnog čitanja optužnice sutkinja Rahela Valentić optužene je upozorila da budu mirni u sudnici riječima: "Meni ne bi bilo smiješno da mi čitaju ovakvu optužnicu".

Uz gradonačelnika Bandića optuženi su bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.