Nadbiskup Gallagher posjetio grob bl. Alojzija Stepinca

Zadnjeg dana boravka u Zagrebu, tajnik Svete Stolice za odnose s državama mons. Paul Richard Gallagher posjetio je zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca.

Mons. Gallaghera dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te rektor katedrale preč. Josip Kuhtić, a visokog je gosta mons. Šaško upoznao s povijesnim razvojem zagrebačke katedrale i njezinim znamenitostima. Zatim je mons. Gallagher posjetio grob bl. Alojzija Stepinca, gdje se zadržao u molitvi.

"Vidim da je ova katedrala simbol katoličkog života u Hrvatskoj i u gradu Zagrebu. Radostan sam što sam imao priliku moliti se na grobu blaženog Alojzija Stepinca. Kao svećenik i biskup, molio sam njegovu pomoć da što dublje živim svoje poslanje. Primjer njegova mučeničkog života rječito govori. Govori o osobi koja je dala sve za Krista i narod Božji. Više od toga se ne može tražiti, rekao je mons. Gallagher.

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama mons. Gallagher uputio se zatim u Nadbiskupski dvor, gdje se s domaćinom kardinalom Bozanićem zadržao u bratskom razgovoru.

Nadbiskupa Gallaghera primio je i premijer Andrej Plenković. Uz predsjednika Vlade bila je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.                                         

Nadbiskup Gallagher boravi u posjetu Hrvatskoj prigodom obilježavanja 20. obljetnice ratifikacije Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima.    

GLAS: Treba pokrenuti reviziju "Vatikanskih ugovora"