Program za umirovljenike "Evergreen 54+"

Istraživanja pokazuju kako kreativne aktivnosti pozitivno utječu na mentalno i fizičko zdravlje čovjeka u svakoj dobi, čega su itekako svjesni u gradu Novom Marofu. Zajedno s Pučkim otvorenim učilištem pokrenuli su projekt "Evergreen 54+", zahvaljujući nepovratnom novcu Europskog socijalnog fonda.

Rabuzinovi dani samo su jedan u nizu kulturno-umjetničkih događaja koji se kroz godinu nižu u novomarofskom kulturnom centru. Samo tri tamošnje udruge umirovljenika imaju više od dvije tisuće članova itekako zainteresiranih za radionice zborskoga pjevanja, orkestra, dramsko-plesne te pisanja.

Vrijednost projekta je 532.000 kuna, provodi se tijekom 14 mjeseci, znači od srpnja 2018. do rujna 2019. Očekujemo dobar odaziv s obzirom da je to prvi puta neka takva stvar na našem području i u našem kulturnom centru, rekla je Ivana Kušek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof.

Kreativne aktivnosti pridonose samosvijesti, kognitivnim, komunikacijskim vještinama te vidljivosti ljudi u društvu, a bit će zanimljivo vidjeti rezultate na javnim produkcijama.