Prosvjednici u Turnju stalnim prelaskom ceste blokirali promet

U karlovačkoj četvrti Turanj u kojoj je u petak na državnoj cesti D1 u naletu kamiona smrtno stradao učenik četvrtog razreda tamošnje Osnovne škole zavladala je tuga i ogorčenost.Građani Turnja već godinama traže da se sagradi obilaznica jer je riječ o jednoj od najopasnijih prometnica u zemlji. Očekuju da se odmah napravi nogstup, da se postave uspornici i kamere koje će snimati brzinu vozila na cesti. 

Zbog svega građani su prosvjedovali od 17 do 19 sati na mjestu na kojem je dječak poginuo. Stalnim prelaskom preko zebre blokirali su promet pa se na D1 stvorila veća kolona.

Na skupu koji je osiguravala karlovačka policija i koji je prošao bez većih incidenata, stanovnici Turnja iskazali su revolt zbog stradavanja djeteta iako su godinama upozoravali nadležna tijela da je život uz tu prometnicu opasan, a zaobilaznica se "gradi" desetljećima.

Organizatori prosvjeda najavili su da će inzistirati na realizaciji svojih zahtjeva u nadležnim institucijama svakog tjedna dok Turanj ne postane sigurniji za život svih stanovnika. Ako se tijekom tjedna ne postave uspornici i kamere u nedjelju će opet prosvjedovati.