Vijeće za elektroničke medije istražuje "Bujicu"

Vijeće za elektroničke medije (VEM) objavilo je da je zatražilo očitovanje od šest televizijskih nakladnika zbog emisije Bujica posvećene migrantskoj krizi, emitirane 5. studenoga.

"Nakon analize emisije Bujica emitirane 5. studenoga 2018. godine, Vijeće za elektroničke medije  na 41. sjednici održanoj 9. studenoga zatražilo je očitovanje televizijskih nakladnika Z1 Televizija d.o.o, Slavonsko-brodska televizija d.o.o. (SBTV), OAR d.o.o. (Osječka televzija), Mijor d.o.o. (Srce TV), Robur j.d.o.o. (Adriatic TV) i Televizije Jadran d.o.o (Jadran TV) u kojoj je tema bila aktualna migrantska kriza u Republici Hrvatskoj.

Temeljem pristiglih pritužbi i novinarskih upita, a nakon obavljenog nadzora nad radom nakladnika, utvrđeno je da postoji racionalna i opravdana sumnja da konkretna emisija Bujica sadržava dijelove koji nisu u skladu s člankom 12. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima. Stoga je Vijeće za elektroničke medije odlučilo od svih televizijskih nakladnika u RH koji su je emitirali zatražiti očitovanje", izvijestio je VEM. Dodaju da će nakon zaprimljenih očitovanja o ovom predmetu raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica.