Pola milijarde kuna za novo lice Šibenika

Više od pola milijarde kuna ulaže se u Šibenik. Toliko su, naime, vrijedni veliki infrastrukturni projekti koji se trenutačno izvode ili se njihov početak uskoro očekuje. Teškim strojevima kopa se središnji gradski trg Poljana, a prokopat će se i kilometri gradskih ulica zbog nastavka izgradnje sustava odvodnje. I to je samo dio ulaganja.

60-milijunski projekt donosi 256 novih parkirališnih mjesta. Pod zemljom. A iznad - središnji trg po mjeri modernoga grada. Zagrmjet će strojevi i na najnižem našem otoku - Krapnju. I u obližnjim turističkim dijelovima grada. Ondje stiže - kanalizacija. Za projekt Aglomeracija Šibenik vrijedan gotovo 400 milijuna kuna dvije trećine novca osigurala je Europa.

Nakon što je već obnovio dvije utvrde Krešimirov je grad zagrabio i za svetog Ivana. Vrijednost - 50 milijuna kuna. Cilj - uređenje još jedne kulturne atrakcije i edukativnog kampusa. Napokon je raspisan i natječaj za izvođača radova. Već se u Šibeniku gradi europskim novcem - raste buduće središte tehnologija, a uređuje se i prezentacijski centar katedrale svetog Jakova. Gradi se i na moru - 350 komunalnih vezova.