Mogli su ići bilo kuda, ali su izabrali Bjelovar

Grad Bjelovar povoljnim uvjetima poslovanja želi privući ulagače, posebice one koji se bave informatičkim tehnologijama. U manje od godinu dana, u informatičkim tvrtkama koje su otvorile svoje urede u tom gradu zaposleno je više od 20 ljudi.

U bjelovarskom Tehnološkom parku još jedna informatička tvrtka s troje zaposlenih. Sjedište im je u Zagrebu i među vodećima su u infomatičkim tehnologijama, a okupljaju velik broj domaćih i svjetskih telekomunakacijskih operatera. Bjelovar, kaže njezin vlasnik, nije odabrao slučajno za otvorenje poslovnice. 

"Mogli smo otići bilo kuda ali smo dobili dobre uvjete od Grada koji nam je olakšao prvi, najteži korak. Otprije znamo da je Bjelovar vrhunski rasadnik informatičarskih kadrova", kazao je direktor Altusa IT Goran Đoreski.

Vrijeme je novac, pa je odlučujuća bila i brza reakcija vodstva Tehnološkog parka u Bjelovaru. "Ono što mi je bilo izuzetno drago - nakon sastanka sa Goranom prošlo je 5 sati do mog poziva - unutra ste. Dakako sve se mora zadovoljiti s obzirom na upite koje imamo od pozutenika s područja grada Bjelovara", rekla je direktorica Tehnološkog parka Bjelovar Ivana Jurković Piščević.

Gradonačelnik Dario Hrebak kaže kako njihov 'tax free model' znači da svakoj tvrtki s područja IT sektora grad Bjelovar plaća režije, a besplatni prostor osigurava im zauvijek. U gradu vjeruju da će s takvim poticajima u deset godina u informatičkom sektoru otvoriti 500 radnih mjesta.