Tolušić Sinčiću: Zastupate švercere, ima zviždača i u Živom zidu

Aktualnim prijepodnevom, tijekom kojeg na 38 zastupničkih pitanja odgovaraju premijer i članovi Vlade, Hrvatski sabor počeo je 10. sjednicu koja će trajati do ustavne stanke 15. prosinca. 

Ivan Vilibor Sinčić
(Živi zid) upitao je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića o sječi drveća u hrvatskim šumama. Posjetio sam Petrovu goru i tamo je na kilometre šume posječeno. Znam da je slično i na Banovini, Plješivici, Žumberku, Medvednici, kazao je te upitao kako je došlo do ovakvog stanja.

Dinamično u Saboru - o aferama, simbiozama, ali i o gospodarstvu te migrantima

"Da ste bili u dvorani maloprije čuli bi da sam odgovorio na ovo pitanje. Hrvatske šume posade 9,5 mil. mladica plus još sjeme, a posijeku 6 mil. stabala. Svaki trupac se proda hrvatskim tvrtkama koje rade u drvnoj industriji. To bi i vi trebali znati. Nažalost, širite krive, lažne i netočne informacije. Vi zastupate i pomažete švercere. One koji rade na crno, koji sijeku šume. Takve vi zastupate. To je vaša politika. Zanima me da li vas takvi isti i plaćaju i od koga posuđujete novac. Ima zviždača i u Živom zidu", rekao je Tolušić. Zatim je s mobitela pročitao post sa Facebookove zatvorene grupe za koji kaže da govori o tome.