Grabar-Kitarović dvodnevni posjet Berlinu ocijenila uspješnim

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je svoj dvodnevni boravak na Gospodarskoj konferenciji uspješnim.

Predsjednica predstavila svoju viziju gospodarskog razvoja RH

Imala sam vrlo uspješne razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o otvorenosti Hrvatske za investicije posebice više iz zemalja partnera, Europske unije i NATO-a. A razgovarale smo i o projektu budućnosti Europske unije, rekla je Grabar-Kitarović novinarima.

Istaknula je kako je Merkel političarka s kojom ne dijelimo uvijek potpuno mišljenje, ali koju poštujem zbog toga jer je toliko godina u politici.

Grabar-Kitarović je izjavila kako je tijekom jučerašnje svečane Večere njemačkog gospodarstva osim s kancelarkom Merkel imala prilike razgovarati i s predsjednicom islandske vlade Katrin Jakobdottir i srbijanskom premijerkom Anom Brnabić.

"Naš prvi susret, to moram reći bez obzira na to što će tko reći u Hrvatskoj, je bio izvrstan. Ani Brnabić je jako stalo do budućnosti srbijansko-hrvatskih odnosa i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu kako bismo rješavali goruća pitanja na području jugoistoka Europe", rekla je hrvatska predsjednica.

Napomenula je kako bi u svrhu procesa pomirenja bilo dobro i kada bi Milorad Pupovac došao na komemoraciju u Vukovar.
"Ja bih na njegovom mjestu to učinila", rekla je Graber Kitarović koja je spomenula kako je s premijerkom Srbije Brnabić razgovarala i o projektu obnove željezničke pruge od Zagreba do Beograda.