Zekanović dan nakon udaljavanja iz sabornice: Očekujem ispriku

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izjavio je da očekuje ispriku od Mostovca Nikole Grmoje zbog prijetnji fizičkim napadom, koje mu je uputio na sinoćnoj sjednici, i HDZ-ova potpredsjednika Sabora Milijana Brkića jer mu je udijelio opomenu iako je bio žrtva fizičkog napada.

Zekanović je iznio svoje viđenje incidenta zbog kojega mu je predsjedavajući Milijan Brkić udijelio opomenu. Kaže kako je ustvrdio da postoje stranke koje su formalno u oporbi, a zapravo to nisu, poput Mosta koji još uvijek ima državne dužnosnike poput Krunoslava Karalića u Ministarstvu poljoprivrede.

"Stalno se prikazuju kao kritičari Vlade. Sudjelovali su u kreiranju grupe Borg, a danas su glavni kritičari zbivanja oko Agrokora. To nije vjerodostojno, pa kada se takvima kaže da su izbačeni iz Vlade i da bi i danas bili u njoj da ih Plenković nije izbacio, onda se uznemire. U nedostatku argumenata krenu se obračunavati na neprimjeren način", kazao je Zekanović.

Zekanović zbog "mrš" udaljen sa sjednice Sabora

Podsjećamo, sinoć je zaiskrilo u Saboru kad je Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, prozvao Mostovca Nikolu Grmoju.

Obojica su dobila opomene, a Zekanović je na kraju i udaljen sa sjednice.

Počelo je prepirkom tko je prekinuo suradnju s Andrejem Plenkovićem, a koga je Plenković izbacio. Na kraju se čulo i "mrš", pa je Zekanović izbačen sa sjednice.