Predstavljen strip album Nenada Barinića "Vukovar: Haš"

U Ružičkinoj kući u Vukovaru u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. predstavljen je strip album vukovarskog strip autora Nenada Barinića "Vukovar: Haš" čiji je glavni junak nestali hrvatski branitelj Mladen Čupić - Haš, koji je s prijateljima kao dragovoljac otišao 1991. godine iz Vinkovaca braniti Vukovar u kojem mu se gubi svaki trag.

"Želio sam napraviti strip o svom najboljem prijatelju koji je kao dragovoljac došao iz Vinkovaca u obranu Vukovara zajedno s skupinom dragovoljaca iz vinkovačkog mjesnog odbora Kolodovor i Đakova. Svi su oni u Vukovaru nastradali, a mog najboljeg prijatelja nema i danas ne znam što mu se dogodilo", kazao je Nenad Barinić dodajući kako strip, pored razdoblja rata, obuhvaća i predratno radoblje u kojem se, kako je kazao, živjelo bez nacionalnih, vjerskih i drugih predrasuda.

Po njegovim riječima, u nastajanju stripa pregledao je na stotine video i tonskih zapisa kao i suđenja za ratne zločine kako bi što vjernije prikazao događaje opisane u stripu.

Strip ima 140 stranica i predstavlja i malu predratnu povijest jednog dijela života u Vinkovcima u kojima je Barinić živio prije Domovinskog rata nakon kojega preseljava u Vukovar.