"Hrvatski otočni proizvod" na glavnom zagrebačkom trgu

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu otvoren je sajam "Hrvatski otočni proizvod" na kojem se do 25. studenoga predstavljaju 34 proizvođača. Izlažu proizvođači s Korčule, Visa, Lastova, Brača, Krka, Hvara, Paga, Prvića, Raba, Dugog otoka, Ugljana, Iža, Rave, Cresa i poluotoka Pelješca. Sajam je obišao premijer Andrej Plenković, a s njim su bili ministri turizma Gari Cappelli, regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac te uprave Lovro Kuščević.

Plenković je nakon obilaska sajma izjavio da je riječ o sjajnoj inicijativi koja traje već 12 godina. "Vidite kako ovi vrijedni ljudi, na temelju onoga što postoji na otocima, izrađuju sjajne, kreativne i zdrave proizvode. Nadam se da će velik broj Zagrepčana i ljudi koji će posjetiti grad u vrijeme Adventa posjetiti ovaj sajam", rekao je Plenković. Sajam ima i obilježja turističke manifestacije koja prikazuje bogatu ponudu, tradiciju i kulturnu baštinu hrvatskih otoka.

Novinari su premijera pitali tko će iz Vlade ići na konferenciju u Marakeš. Premijer je kratko odgovorio kako on neće ići, a tko će ići, saznat će se kad završi sjednica Vlade. "Tko god bude išao, letjet će Vladinim zrakoplovom", dodao je. Napomenuo je kako je jedini relevantan prijevod marakeškog sporazuma onaj koji će objaviti Vlada.