Stan, usavršavanje i povoljan kredit ako ste liječnik u Varaždinu

Kako bi zadržali medicinske stručnjake, napore ulažu u Varaždinskoj županiji. Provodi se niz mjera - od ulaganja u opremu do sufinanciranja usavršavanja. Veliko zanimanje liječnici su pokazali i za četiri stana u Hrašćici, za čije će korištenje plaćati samo trećinu najma.

U moru priča o iseljavanju, ona o liječniku koji se doselio u Hrvatsku ravna je čudu. Specijalist interne medicine, doktor Davor Vojnović, iz Jajca se preselio u Varaždin zbog posla.

Vrlo je ozbiljno vođena bolnica i što je meni važno, odmah se otvorila mogućnost za napredovanje u struci i usavršavanje, kaže, a na listi pluseva i minusa, prevagnuo je stan.

Četiri stana u POS-ovu naselju nedaleko od Varaždina za liječnike je uredio grad. Liječnici će plaćati trećinu stanarine, dok će ostatak podmirivati Varaždin i županija. Planiraju urediti još stanova.

Zajedno s ravnateljem razgovaramo i da se napravi vrtić u krugu bolnice za zaposlenike, to je isto standard koji je vani u bolnicama sasvim uobičajen, kaže varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Varaždinskim liječnicima plaća se usavršavanje, subvencionirat će se i kamate na stambene kredite. Županija provodi razgovore s bankarskim sektorom. Cilj je da maksimalna kamata bude 2 posto, a sve iznad će subvencionirati županija.

265 liječnika radi u općoj bolnici. Mnogi su karijeru potražili u inozemstvu.

Mi smo ove godine tražili preko trideset specijalizacija, trenutno smo u fazi odabira specijalizanata, no ostaje još uvijek nepopunjenih mjesta i mi ćemo raspisivati natječaje, najavio je doktor Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Unatoč tomu kaže - ne možemo razgovarati o nedostatku liječnika već "samo" - o potrebama.