Vukovar u srcu, a 18. studeni ključan datum u životu

Bogata povijest i ljepota Vukovara privukle su i Davora Batraca. Onamo je došao kao dragovoljac Domovinskog rata. Inače, ključni je datum u njegovu životu 18. studenoga. Tad slavi rođendan, 18. studenog 1991. bio je u gradu heroju, a na isti datum se i oženio.

U ljeto 1991. pobjegao je iz JNA s Korčule i vratio se kući u Donju Motičinu pokraj Našica. Krajem rujna s još 66 prijatelja otišao je u Vukovar kao dragovoljac. Sa suborcima iz svih krajeva Hrvatske branio je Vukovar.

Ujutro 20. studenog 1991. zarobljen je zajedno s borcima i civilima u obućari u Borovu Selu.  Prevezeni su u logor Stajčevo u Srbiji i smješteni u štale na temperaturi od -5°C. Kaže kako su ga tukli i civili i vojna policija i četnici.

U Nišu mu je suđeno za dezerterstvo - dobio je 6 godina zatvora. No u kolovozu 1992. oslobođen je razmjenom. Dvije godine nakon toga zaručio se. Olduka je pala - vjenčat će se 18. studenog 1995. u Vukovaru.

Iza njega su 23 godine braka i troje djece - dvije studentice i sin koji se prijavio u hrvatsku vojsku. Napisao je knjigu "Na bojištu sjećanja". Posljednju bitku vodio je nakon rata, s alkoholom - i pobijedio.

Svake godine ide na godišnjicu pada grada heroja. Danas, 18. studenog, on je ponovno u Vukovaru.