Trump sam sebi dao ocjenu 'A +'

U intervju za kanal Fox News američki predsjednik Donald Trump među ostalim je rekao da je zaključak CIA-e da je saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman naručio ubojstvo novinara Khashoggija "vrlo preuranjen". Najavio je i da će State Department idući tjedan o tom slučaju izraditi cjelovito izvješće.

Trump je još jednom naglasio kako se ubojstvo nije smjelo dogoditi te da će američka Vlada uskoro objasniti koga smatra odgovornim za Khashoggijevu likvidaciju i kakve će to posljedice imati. Pritom nije objasnio tko radi na izvješću, odnosno o kojim je sigurnosnim službama riječ. CIA-ino otkriće da je saudijski princ Mohammed bin Salman odgovoran za ubojstvo kratko je komentirao - "moguće je". "Pa zna li itko što se dogodilo? Zna li doista netko? A on je sigurno imao ljude koji su mu bili vrlo bliski i koji su, čini se, umiješani u ubojstvo. Istodobno, saudijski princ nam je saveznik i želim se držati saveznika", istaknuo je Trump.
 
Trump se dotaknuo i domaćih tema. Odgovarajući na pitanje bi li bilo dobro te kako bi on reagirao da državni odvjetnik odluči ograničiti istragu o ruskom upletanju u američke predsjedničke izbore 2016. rekao je kako misli da su izgubili dovoljno vremena za ovaj lov na vještice. "Moj odgovor je - završili smo, lov je završen, bio je kategoričan.

Trump je govorio i o čestim sukobima s medijima i lažnim vijestima koje redovito spominje u obraćanju javnosti. "Nitko ne vjeruje u Prvi amandman više nego ja, no ako smatram da netko djeluje izvan tog amandmana, ja mu kažem - hvala i odlazim. Nema razgovora. Ako me ne cijeniš, ja odlazim", ustvrdio je Trump.

Na pitanje kamo bi sebe svrstao u "panteonu velikih predsjednika", rekao je da radi dobar posao, da ne voli sam sebe ocjenjivati, ali ako baš mora - dao bi si  ocjenu "A +". Zaključio je - valjda je to dovoljno.