HAK poziva na oprez

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru. Od kiše su ponegdje mokri i skliski kolnici u Lici, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. 

HAK podsjeća da je od 15. studenog 2018. do 15. travnja 2019. obvezna upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj te da na motornim vozilima tijekom vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla jer je uvedeno tzv. zimsko računanje vremena. 

Upozorava se i na izvanredne situacije na autocestama:

3 Bregana - Lipovac - kolona teretnih vozila na naplatnoj postaji Bregana u smjeru Slovenije proteže se oko 5 km.

A4 Goričan - Zagreb - zbog prometne nesreće između čvora POPOVEC i čvora SVETA HELENA, na 84. km u smjeru Zagreba savjetujemo vozačima da voze opreznije.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te autocesta A6 Rijeka -Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorene su za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine.

Na autocesti A7 Draga - Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).