Uprava Uljanika: Susret štrajkaša i Debeljaka štetan

Današnji sastanak Štrajkaškog odbora 3. maja i "posjetitelja" u prostorima 3. maja, štetan je za Uljanik grupu i 3. maj te je održan bez najave i bez znanja Uljanika kao većinskog dioničara, priopćeno je iz Uljanika. "Današnji nenajavljeni susret i način javnog istupanja stavlja Uljanik grupu, uključujući i 3. maj Brodogradilište u nepovoljan položaj naspram svih dionika aktualnih procesa i vjerovnika tvrtke te šteti ugledu društva prema investicijskoj i medijskoj javnosti", kaže se u priopćenju.

U 3. maju danas je, naime, boravio predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak, koji je razgovorao s predstavnicima Štrajkaškog odbora i izjavio da će tek nakon dubinskog snimanja vidjeti je li zainteresiran za ulazak u vlasništvo 3. maja. Nakon razgovora koji je trajao oko sat vremena, predstavnici Štrajkačkog odbora ustvrdili su da Uprava Uljanika nije htjela pustiti Debaljaka u 3. maj, a u izjavama novinarima obje su strane poručile kako je za spas 3. maja ključno vrijeme.

Debeljak u 3. maju: Brodogradnja može biti pozitivna

Uljanikova uprava, pak, ističe kako je u protekla dva tjedna održano nekoliko intenzivnih sastanka odgovornih osoba Uljanika i predstavnika radnika i svih rukovoditelja 3. maja na kojima su sa predstavnicima radnika usuglašeni smjer i način stvaranja preduvjeta za dugoročnu održivost. Podsjeća se i da je prošli tjedan održan i sastanak Uprave Uljanika, odgovornih osoba i predstavnika radnika 3. maja, zajedno s najvišim predstavnicima nadležnih državnih institucija na kojem se razgovaralo o rješenjima u cilju održivosti 3. maja.

Dodaje se da je Uljanik u završnoj fazi usuglašavanja Programa restrukturiranja i kao većinski vlasnik 3. maja posebno vodi računa o njegovim i interesima svih zaposlenika riječkog brodogradilišta. "Pozivamo na dijalog sve zainteresirane koji imaju namjeru na transparentan i legitiman način podržati napore Uprave Uljanika u stvaranju preduvjeta za nastavak brodogradnje u Puli i Rijeci, a samim time dati podršku očuvanju cjelokupne brodograđevne industrije u Hrvatskoj", zaključuje se u priopćenju.