Reakcije na Todorićevu najavu da će se kandidirati

Nakon godine dana provedene u Londonu i dva tjedna u istražnom zatvoru u Remetincu, bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić pušten je na uvjetnu slobodu kada je uplaćena jamčevina od 7 i pol milijuna kuna. Noć je proveo u Kulmerovim dvorima, a već jutros bio je kod svog omiljenog frizera - gdje je susreo Ivicu Mudrinića. Ondje je za 24 sata poručio - da ide na izbore na kojima će osvojiti vlast i pokrenuti Hrvatsku.

- VIDEO: Ivica Todorić nahranio golubove i bio na frizuri: Idem u akciju

Najavu Ivice Todorića da će se kandidirati na izborima komentirao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. "Svatko se može kandidirati ako nije osuđen. Neka se kandidira pa ćemo vidjeti kako će proći", rekao je.

Najavu Ivice Todorića da ulazi u politiku šef SDP-a Davor Bernardić ocijenio je smiješnom. No, dodao je, bit će zanimljivo vidjeti što će Todorić reći o tajnim sastancima s Plenkovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i članovima HDZ-a u Vladi. Todorić bi trebao reći, smatra Bernardić, tko su mu bili politički sponzori i kako je došlo do afere Borg, tko su glavni akteri i kakve su financijske posljedice koje cijela Hrvatska počinje polako osjećati.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pita se koja je svrha blokade imovine kada Todorić može skupiti toliko novca. Smatra da to pokazuje slabost društva i pogodovanje bivšem vlasniku Agrokora, ali i svima koji su s njime povezani. "Sve bezakonje koje su prošli hrvatski građani i firme sada dobiva novu epizodu. Njihov krvnik za sebe ima novca, s tajnih računa ili poreznih oaza. To je duboka nepravda", poručio je Sinčić.