Produljena istraga u slučaju Agrokor

Istraga u slučaju Agrokor protiv bivšeg vlasnika te tvrtke Ivice Todorića i suosumnjičenika nedavno je, u skladu sa zakonskim mogućnostima, produljena za najviše šest mjeseci.

Istraga je produljena za pola godine i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019., potvrdio je Hini glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo je u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Istraga za Agrokor postala pravomoćna

Uz Todorića i sinove, istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, a Discordia i Hrstić zaposlenici su revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Ukupnoj šteti, uz Todorićevu navodnu "nepripadnu imovinsku korist" od milijardu i 142 milijuna kuna, državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Todorić na slobodi - 'Tu sam da dignem Hrvatsku gore'

Ivica Todorić nahranio golubove i bio na frizuri: Idem u akciju

● Reakcije na Todorićevu najavu da će se kandidirati

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića, koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, a 20. studenog ove godine na slobodu je izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.