Potpisan ugovor o produljenju najma za HRT Centar Čakovec

Hrvatska radiotelevizija, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Međimurska županija potpisali su u sjedištu HRT-a na Prisavlju produljenje ugovora o zakupu prostora za HRT-ov Centar Čakovec na daljnjih pet godina. Riječ je o ugovoru koji su uime HRT-a potpisali glavni ravnatelj Kazimir Bačić, u ime Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje direktor centra Ivan Plačko te uime Međimurske županije župan Matija Posavec.

"Želim da i ubuduće nastavimo kvalitetan rad iz Međimurske županije, a jedan od preduvjeta u svakom slučaju je dobar i funkcionalan poslovni prostor – u kojem je, osim ureda, i bogato opremljen studio koji ispunjava sve zahtjeve za proizvodnju informativnog i svih drugih programa“, rekao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Međimurski župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo zbog produljenja ugovora i suradnje s HRT-om. „Uloga javne televizije je ući u svaki kutak Lijepe Naše koja je vrlo raznolika, a svaka regija ima svoje posebnosti. Kolika je dostupnost javne televizije u našoj sredini, toliko imamo i više mogućnosti predstaviti svoje potencijale“, naglasio je tom prigodom župan Posavec.

Direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko rekao je pak kako je Centar u suradnji s HRT-om dobio bolje praćenje na nacionalnoj razini u medijima, što je važno jer su u centru poduzeća koja razvijaju nove tehnologije i zapošljavaju vrhunske stručnjake.

HRT-ov Centar Čakovec otvoren je 2015. u Čakovcu kao osmi, najmlađi regionalni centar Hrvatske radiotelevizije, a smješten je u zgradi Tehnološko-inovacijskog centra, na adresi Bana Josipa Jelačića 22 c, te je jedan od najmodernijih televizijskih centara u Hrvatskoj.

Centar je iznimno važan za HRT i Republiku Hrvatsku jer pokriva pet hrvatskih županija – i to Međimursku, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku i Virovitičko-podravsku.