Najveća zapljena duhana na zagrebačkom području

Policija je u suradnji s Carinom upala u skladište na zagrebačkom području u kojem je pronađeno više od 10 tona sitno rezanog duhana pripremljenog za daljnju preprodaju, što je najveća zapljena duhana na području Policijske uprave zagrebačke.

Kako u skladištu za koje su sumnjali da je u njemu uskladišten krijumčareni duhan nije bilo nikoga, policija je nasilno ušla i otkrila tri međusobno povezane prostorije.

U njima su bili jedan stroj za sitno rezanje duhana, dva prijenosna ovlaživača prostora, više dozatora punjenja, stroj za plastificiranje te 23 palete omotane celofanom s po 80 kutija u kojima je u svakoj po 110 paketa rezanog duhana mase 50 grama.

"Iz navedenog proizlazi da u svakoj kutiji ima 5,5 kg sitno rezanog duhana, a na svakoj paleti 440 kg sitno rezanog duhana, odnosno ukupno 10.120 kg sitno rezanog duhana pripremljenog za transport i prodaju", izvijestila je zagrebačka policija, ističući da je riječ o dosad najvećoj zapljeni duhana na području PU zagrebačke.

"U tijeku je kriminalistička istraga u suradnji s carinskim službenicima Carinske uprave kako bi se utvrdili počinitelji kaznenog djela nedopuštene proizvodnje", kažu u policiji.