Varaždinski advent na novim bajkovitim lokacijama

Među prvima u Hrvatskoj grad Varaždin je prije 15 godina počeo organizirati Advent. Skromni počeci s godinama su postali sve odvažniji, a uvijek se smišljaju zanimljivi noviteti. Ove se godine tako varaždinski Advent može pohvaliti novim bajkovitim lokacijama, ledenim toboganom.

I ove godine na varaždinskom Adventu brojni noviteti.

"To će biti ovaj ledeni spust za odrasle, tak da mogu dofurati djecu na klizanje, mogu otići ili u iglu barove koji su isto novost u Hrvatskoj, ili na ledeni tobogan. Imat ćemo i saonice koje će vući konji, ako bude snijega.  Klizalište će prvi put biti smješteno na Starome Gradu koji je i sam idealna božićna kulisa. Problem su jedino previsoke temperature za ovo doba godine", ističe varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Klizalište će, najavljeno je, biti sigurno otvoreno do dana grada, 6. prosinca. A do onda Varaždinci mogu uživati u brojnim drugim sadržajima. Kući Djeda Mraza, predstavama, radionicama, projekcijama filmova, glazbi. Osmišljena je i prava božićna šetnica od Staroga Grada, preko Stančićevog trga, Bakačeve ulice.

Tu je i nezaobilazna, 41. Novogodišnja utrka koja uz vatromet i doček Nove godine starta točno u ponoć na središnjem gradskom trgu.