Dan otvorenih vrata Vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

Na Danu otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman (HVU) u subotu u vojarni Petar Zrinski u Zagrebu, posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te preddiplomski i diplomski studij Aeronautike smjer vojni pilot.

Zapovjednik voda i voditelj diplomskog studija u Kadetskoj bojni natporučnik Hrvoje Benić posjetiteljima je održao multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman.

Posjetitelji su se na Danu otvorenih vrata HVU-a upoznali s uvjetima upisa, obvezama kadeta, vojnom obukom, kampovima kadeta i daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Također su razgledali objekte Kampusa, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije namijenjene boravku kadeta, a imali su priliku i razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.