Humanitarni koncert "Korak u život" - prikupljeno 250.000 kn

Humanitarni glazbeni koncert"Deseti korak u život", održan je večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, gdje je za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi prikupljeno oko 250.000 kuna.

Novac će omogućiti školovanje mladima koji, nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i udomiteljske obitelji. Novac je prikupljen od ulaznica i pozivima na humanitarni broj telefona 060 9002 uz cijenu poziva od 6,25 kuna. Akcija traje do 12. siječnja 2019. godine.

- Humanitarna akcija "Korak u život" 
- Najdugovječnija hrvatska humanitarka "Korak u život" 
- Humanitarna akcija "Korak u život" pomogla je i Ani i Sanji da lakše zakorače u ljepšu budućnost 

Voditelj projekta "Korak u život" Darko Radišić kazao je za HRT kako je sretan da ova akcija postoji 10 godina. "Rekao bih da je akcija zaživjela na ovim prostorima, a čak i malo šire. Senzibilizirali smo javnost za ovaj problem". Giuliano je pak izjavio da se uvijek rado odazove kada treba pomoći mladima i djeci.Na jubilarnom koncertu nastupili su Tony Cetinski, Jelena Rozga, Željko Bebek, Giuliano, Mia Dimšić, Psihomodo pop, Jole, Franka Batelić, Bow vs. Plectrum i Filip Merčep uz šesnaesteročlani prateći orkestar Ante Gele i Branimira Mihaljevića.

Statisički podaci pokazuju da u Hrvatskoj većina mladih iz roditeljskoga doma odlazi tek u tridesetima, a istodobno više od 200 djece godišnje, čim postanu punoljetni, gubi pravo na smještaj u udomiteljskim obiteljima i domovima. Upravo je za tu djecu o kojoj roditelji iz različitih razloga nisu mogli odgovarajuće skrbiti, koja su bila ostavljena, zanemarena i prepuštena sama sebi, pokrenuta humnaitarna akcija pomoći da mogu studirati i zakoračiti u život. Idejni začetnik akcije je poznati hrvatski neurokirurg Josip Paladino, a 2008. humanitarnu je akciju pod nazivom "Korak u život" pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol.

Dosad je, uz potporu državnih institucija, brojnih sponzora i donatora, kao i glazbenih zvijezda, Rotary klub Zagreb Kaptol prikupio više od tri milijuna eura i dodijelio više od 240 stipendija. Stipendija iznosi 1600 kuna mjesečno i traje pet godina, uz pretpostavku da student izvršava svoje fakultetske obaveze.

Kao i ranijih godina brojni političari, kulturni i javni djelatnici dežurali su na humanitarnom telefonu i razgovarali s  građanima koji su se odazvali pozivu. Među njima su bili i ministrica demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar zaštite okoliša  i energetike Tomislav Ćorić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nekoliko saborskih zastupnika i drugi.

Novac se prikuplja i  izravnim uplatama na žiro račun akcije "Korak u život" HR4723600001502398283.