HT kupuje od Hrvatske pošte uslugu evotv

Hrvatski telekom (HT) objavio je da je s Hrvatskom poštom potpisao ugovor o kupnji 100-postotnog udjela u društvu HP Produkcija, pružatelju usluge evotv.

Zaključak te transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima, a očekuje se do kraja ove godine. Kako se moglo čuti iz HT-a, cijena te transakcije je poslovna tajna.

Evotv je jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene.

Evotv posluje od 2012. i trenutno signalom pokriva 94 posto kućanstava u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju. Krajem lipnja ove godine imao je 71.195 korisnika, kao i 30 zaposlenika. U 2017. imao je prihode od 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio od 6 posto.

"HT bi zaključenjem akvizicije evotv-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširio paletu svojih usluga. Zahvaljujući načinu funkcioniranja i dostupnosti evotv usluge, našim korisnicima omogućit ćemo kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske. Korisnicima evotv-a HT će u budućnosti ponuditi i gledanje najboljeg televizijskog programa", izjavio je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.