Odgođena sjednica Optužnog vijeća o pritvoru za Zdravka Mamića

Na Županijskom sudu u Osijeku ponovno je odgođena sjednica Optužnog vijeća u drugom predmetu u kojemu se Zdravka Mamića i još šestoricu osumnjičenih tereti da su preko off-shore tvrtki diljem svijeta iz Dinama izvukli i podijelili najmanje 144 milijuna kuna.

Nagađalo se da će danas biti donesena odluka o istražnom zatvoru za Zdravka Mamića te o zahtjevu za njegovo izručenje. Sjednica je odgođena zbog neuredne dostave poziva, a nova sjednica optužnog vijeća najavljena je za 14. siječnja 2019.

Sud je pristao na jednostavan zaključak - ako nisu ispunjeni uvjeti za održavanje sjednice Optužnog vijeća, onda nisu ispunjeni ni uvjeti o odlučivanju o istražnom zatvoru. Za mene je to zaista logično. Tako da smo se rastali vrlo brzo i 14. siječnja ćemo nastaviti, izjavio je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića.

Što se tiče ročišta o odlučivanju o istražnom zatvoru za Zdravka Mamića, ono je odgođeno jer je sud utvrdio da Mamić, koji je obaviješten putem oglasne ploče suda, nije dobio poziv na svoju adresu koju je prijavio prije tri dana u BiH te stoga nije bilo uvjeta prema stavu suda da se održi ročište o odluci za istražni zatvor za Zdravka Mamića, izjavio je zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković.

Zagrebački Županijski sud najvjerojatnije će u ponedjeljak objaviti odluku izvanraspravnog vijeća koje je, prema neslužbenim informacijama, pravomoćno obustavilo postupak protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića. Protiv njega se vodio postupak zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinamo Zdravku Mamiću, u vezi s izvlačenjem novca iz tog kluba.